Talviloman loppupäivät kuluu kotoilussa

Talviloma alkaa olla pidetty.  Pari päivää vielä ja alkaa arkinen aherrus.  Loman onnistumisena pidän sitä, että jaksan loman loppupäivinä puuhailla kotona.  Siivoilla, leipoa pullaa ja vaihtaa verhoja.  Työpäivät ovat sen verran rankkoja ettei viitsi tehdä kotona kuin tarpeellisen.
 


 
Pitäisi olla norsun kärsivällisyys kun odottaa kesää tulevaksi.  On ollut mukava seurata kevään edistymistä luonnossa.  Terminen kevätkin on kuulemma alkanut.
 
Omenapuiden ja pensaiden oksia olen katkonut.  Haravaan en ole vielä tarttunut.  Kevät on pitkä ja odottaminen riepoo.  Kaikenlaista keväthommaa voi tehdä odotellessa istutuskautta.  Katsella vaikka ruukut valmiiksi ja ostaa siemeniä, ihailla kasvikuvastoja ja siivota pihaa.  Innokkaimmat ovat laittaneet siemeniä purkkiin.  Minä vielä vartoilen sopivaa hetkeä.
 
Luonnossa liikkuminen antaa pontta ja mielenvirkeyttä.  Lintujen kevätmuutto on mielenkiintoista seurattavaa.  Samoin vesien vapautuminen.  Aina löytyy joku oja tai luoma, mitä voi katsella.  Virtaavaa vettä moni haluaa puutarhaansa. 

 
  
Pieniä sähköllä toimivia vesiaiheita löytyy monen kokoisia.  Veden pulputus tuo hauskan lisän puutarhan äänimaailmaan.  Jo runsaalla satasella löytyy pieni suihkulähde.
 
 
Pihan siivousta risuista voi tehostaa tulella.  Tietysti lupa täytyy olla.
 
 

Kommentit

  1. Ihania kevään merkkejä, heräävää luontoa ja lintuja kevätmuuttopuuhissa. Kyllä on ihana kun kevät tulee. Hienoa, että sinulla on ollut mukava talviloma. - Mukavaa loppulomaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.