Talvipakkasella

Pakkanen tekee koukeroita ikkunaan ja jääpuikkoja oksiin.  Vihdoinkin on talven tuntua.  Ei haittaa pakkasen paukkuminen.  Vaatteita voi lisätä niin paljon kuin haluaa.
 
Ei Satakunta mikään Lappi ole, mutta lumi kaunistaa tämänkin seudun.  Tasaiset tantereet muuttuvat lumen ansiosta avariksi lumikentiksi.  Lumi melkein sokaisee silmät auringonpaisteessa.  Joka päivä on hiukan valoisampaa kuin eilen.
 


Lumi koristelee pihan paljon paremmin kuin minä.  En pidä muutenkaan liiasta tavaroiden paljoudesta pihassa.  Kesällä kukat koristavat puutarhan, talvella lumi ja jää.
 
Pakkasella linnuilla on kova ravinnon tarve.  Meidänkin lintulaudalla käy vilske.  Kai ne pärjäisivät ilman lisäruokaakin, mutta niitä on mukava seurata.  Siirsimme lintulaudan lähemmäs ikkunaa, etteivät isot linnut syö kaikkea ruokaa.  Varikset ja harakat ovat pelokkaita, eivätkä uskalla tulla niin liki.
 


Tämän vuotisen amarylliksen vierestä lintuja on hauska seurata kahvia siemaillen.
 
 

Kommentit

  1. Kauniin värinen amaryllis. Samaa mieltä kanssasi, lintujen syöntitouhuja on mukava seurata. Kova pakkanen on meilläkin, tänään -26.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.