sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Erehdysten kautta voittoon

Tämä vuosi, 2015, on ollut ongelmallinen ja paljon kasveja ja kukkia tuhoutui.  Jotain aina kuitenkin onnistuu, kun paljon tekee.  Erehdysten kautta voittoon.  Puutarhan hoidossa on se hyvä puoli, että seuraavana vuonna voi aloittaa ihan alusta.  Mitään ei ole menetetty jos tänä vuonna ei kasva mitään tai säät eivät ole otolliset kasvattamiselle.
 
Kokeilevana luonteena tulee kokeiltua sellaisia kasveja, mitä ei ole tarkoitettu Suomen leveyspiirille.  Toiset ovat tarkoitettu lämmitetyille kasvihuoneille tai muhkeille multamaille.  Satakunnan maaperä on kivikkoista ja ohuen mullan peittämää.  Vaatii paljon työtä, että täällä saa jotain kukoistamaan.  Uutta multaa ja paljon ravinteita.
 
 
Laittelin tähän videoon muutamia kuvia mökiltä ja rivitalon pihasta.  On niitä onnistumisia tullut minullekin, vaikka aika pienessä mittakaavassa.  Ensi kesänä taas aloitetaan uudella sykkeellä ja tarmolla.
 
Kuvaamisella saa muistot jäämään mieleen pidemmäksi aikaa.  Niistä on iloa.

1 kommentti:

  1. Kiva oli tuo video. Mukavasti tuli talonne ja puutarhanne esille. Olenkin jo blogisi lukija. Tervetuloa vastavierailulle: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
    Hyvää ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Leivon ja paistan

Innostava leipominen sai taas vallan minussa.  Vaikka joku kommentoi leivontaani: Satsaat varmaan makuun enemmän kuin ulkonäköön.  ( ei täs...