Hiljaiseloa

Vähän on ollut hiljaista puutarharintamalla.  Vielä en ole herännyt puutarhan syyskohentamiseen kunnolla.  Puutarha pitäisi ensin siivota perusteellisesti.  Illat ovat jo niin pimeitä, että valoja voisi jo laittaa.  Kynttilätkin on vielä ostamatta.  Naapurustoa tarkkaillaan kuka ensimmäiseksi laittaa valoa oven pieleen.  Eiväthän ne mitään jouluvaloja ole.  Suomessa on syksy niin pimeä, että turvallisuudenkin kannalta on parempi astella tuikun valaisemia portaita.
 
Ensimmäisiä pakkasaamujakin on jo koettu.  Kauniilta näyttää luonto pakkasen jälkeen.  Aurinko vielä hetkeksi pilkistää ja valaisee ympäristöä.  On  mukava nauttia kauniista päivästä lenkillä tai muuten vain ulkona liikuskelemalla.
 
En ole enää vuosiin ostanut kanervia tai krysanteemeja.  Omat kukat kestävät aika kauan kukassa.  Syysastereita istutin pari vuotta sitten etupihalle ja ne kukkivat vielä täyttä häkää.
 
 
Otin tämänkin helpolla ja liitin linkin, mistä näkee kuinka kaunis Syysasteri voi olla. 
 
Syksy on vähän ihmisillekin voimien hakua ja uusien ideoiden keräämistä seuraavaa vuotta varten.  Puutarhakirjoja taidetaan lukea syksyllä ja talvella melkein enemmän kuin kesällä.  Kesällä puurretaan ulkona ja ihaillaan käsien töitä.
 
Luonto vaipuu myös keräämään voimia seuraavaa kesää varten.
 

 
 
 

Kommentit