Tervanpolttoa ja muita perinteitä

Syksy on kaikenlaisten markkinoiden aikaa,  Satoa yritetään myydä ja kaupata muutakin tavaraa.  Toisilla markkinoilla esitellään perinteisiä tapoja tehdä asioita.  On hienoa, että on yritteliäitä ihmisiä. Elokuussa kävimme Nakkilan Tappuritapahtumassa.  Joka vuosi sinne ei ole tullut mentyä, mutta aina silloin tällöin.  Tänä vuonna mielenkiintomme oli tervanpoltossa.  Omaan käyttöön olisi mukava sitä tehdä,  Se ei tuntunut kovin monimutkaiselta, kun vaan itseltä löytyisi tervaspuuta.
 
Vanhat jutut tuntuvat muutenkin, kuin uusilta ja hienoilta asioilta.  Kodeissa on pitänyt osata tehdä ja valmistaa kaikenlaista, silloin kun niitä ei saanut valmiina kaupasta.  Tai ne olivat niin kalliita, ettei raha riittänyt.  Perinnetapahtumiin satsataan enemmän, kuin tavallisiin markkinoihin, missä myydään lakritsaa ja tilpehööriä.  Ne on äkkiä käyty läpi.  Perinnemarkkinoilla viivähtää mielenkiintoisia tapahtumia seuraten muutaman tunnin.
  
Käsityötaito on ollut suurta ja on vieläkin Suomessa.  Monet pitävät käsillä tekemistä rentouttavana harrastuksena.  Monet ansaitsevat sillä vieläkin elantonsa.  Ne jotka eivät osaa tehdä voivat nauttia katsomisesta tai ostamalla tuotteita, niin kuin minä.  Ruuanlaitto ja puutarhan hoito kuuluvat myös käsillä tekemiseen ja niitä yritän kovasti opetella.  Toiset käsityöt tuntuvat kalliilta, mutta eivät työhön nähden varmaan ole.
 
http://www.kotinet.com/jarmo.raudaskoski/tervanpoltto.htm

Tässä linkissä on vaihe vaiheelta tervanpoltto.

Kommentit

  1. Varmasti ollut mielenkiintoinen tapahtuma. Hienoa nähdä miten ennen on asioita hoidettu. Osaa sitten paremmin arvostaa tätä nykyaikaakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.