keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Istutetaan vielä jotain

Syysistutukset pyörähtivät käyntiin.  Sain taas uuden puun tarhaani: Malus Royal Beauty = Riippaomenapuu.  Malus Purpura - ryhmä.
 
Se kasvaa noin kaksi metriseksi.  Tumman viininpunaiset lehdet ja purppuranpunaiset kukat.
 

Tällainen ruippana se oli istuttaessa, toivottavasti ensi keväänä tuuheampi.  Puu on suojattava hyvin talveksi, etteivät rusakot, peurat ja hirvet syö sitä.  Kyllä puun pitäisi tällä leveysasteella pärjätä.  Olen ihaillut tämän sorttisia puita muiden puutarhoissa, mutta omassani en.  En ole ihan varma, syövätkö linnut näitä.  Koristeomenapuu se on joka tapauksessa.
 
 
Muutama lomapäivä kuluu nopeasti puutarhaa mökillä siistiessä.  Töistä ei ole puutetta.  Pari syysleimuakin lisäsin kukkapenkkiin.  Ne tuoksuvat ihanalta.

Lehdet ovat vielä tiukasti puissa, haravointia ei kannata aloittaa.  Syksy on kaunista aikaa, aurinkokin valaisee vielä ja saa värit hehkumaan.  En ymmärrä ihmisiä, jotka masentuvat syksyllä.
 

1 kommentti:

  1. Totta, syksy on kaunista aikaa. Ja vielä on mahdollisuus tehdä puutarhatöitäkin, mm. perennojen istutusta ja siirtoa. Mukavaa syksynä ja mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Leivon ja paistan

Innostava leipominen sai taas vallan minussa.  Vaikka joku kommentoi leivontaani: Satsaat varmaan makuun enemmän kuin ulkonäköön.  ( ei täs...