keskiviikko 19. elokuuta 2015

Punaiset ruusut


 Punainen on lempivärini, ainakin kun puhutaan ruusuista.  Ne hehkuvat auringon valossa niin kauniisti.  Sääli vain, että kukinta kestää niin vähän aikaa. 
 
Ehkä ne eivät näyttäisi  niin kauniilta jos ne olisivat koko ajan kukassa.  Se tuntuisi liian tavalliselta.

Viime vuotinen äitienpäiväruusukin äityi kukkimaan runsaasti.  Talvi oli kyllä aika leuto ja säästi monet sellaisetkin kukkaset, jotka kovana talvena jäätyvät.

"Punaiset ruusut

Englannin kansalliskukkanakin tunnettu punainen ruusu on romanttisen rakkauden, rohkeuden ja kestävän intohimon ehdoton symboli. Sen sanotaan saaneen värinsä kreikkalaisen jumalattaren Afroditen verestä hänen haavoittuessaan ruusupensaan piikeistä uljasta Adonista tavoitellessaan. 'Minä rakastan sinua' on viesti, jota punaisilla ruusuilla kerrotaan. Punainen, nupullaan oleva ruusu viestittää koskematonta kauneutta, jonka terälehtien avautuminen samettiseen hehkuun kuvaa siirtymistä viattomasta ajasta kypsään ikään."  Lainaus on tästä sivulta.
http://www.energiakeskus.com/energiasivut/symboliikka/ruusut.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Valokuvausta

Olen käynyt pari kuukautta järjestelmäkameran käyttökurssilla.  Teen aina kaiken takaperoisesti.  Minulla on ollut järjestelmäkamera 10 vuo...