Marjastusta

Kaikki marjat eivät ole syötäviä vaikka ovat kauniita ja punaisia.  Ihmettelin kävelylenkillä, mitkä kauniin punaiset marjat pilkottavat pensaiden keskellä.  En ole niitä aiemmin nähnyt ja minua valistettiin, että kasvi on näsiä, jonka marjat ovat myrkyllisiä.
 
 
Kauniina terttuina marjat ovat herkullisen näköisiä.  Niitä eivät syö eläimetkään.  Mikä tarkoitus niilläkin on?  Marjoja riittää nyt kyllä muutenkin.  Mustikkaa on metsät täynnä.  Herukoiden poimintaan pitäisi seuraavaksi ryhtyä.  Tänä vuonna en keitä kuin tarpeen mukaan.  Ei ole mitään mieltä tuhlata sokeria.  Seuraavana vuonna sitten lisää.
 
Metsävadelmiakin pitäisi olla hyvin kun on ollut tarpeeksi kosteaa.  Vadelmat ovat mukavia noukittavia, kun pensaat ovat korkeita, eikä tarvitse kontillaan olla. 
 
Omista mansikkapensaista olen saanut pakastimen täytettä.  Viime vuonna istutetut taimet antoivat mukavasti satoa.  12 taimea istutin ja näin ensimmäisenä vuonna tuli n.6 l marjoja.  Kyllä kannatti verkottaa penkit, etteivät linnut päässeet apajille.
 
 

Kommentit

  1. On tämä hienoa aikaa kun on saatavilla marjoja. Itse olen säilönyt mansikoita ja mustikoita. Muutaman kerran olen käynyt sienessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Minä aivan kuin herään henkiin uudestaan näin syyskesällä kun sato kypsyy.

      Poista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.