Takapiha kukkii Pieni kukka-asetelmani näyttää mielestäni ihan mukavalta.  Siemenistä kasvatetut samettikukat ja muratti istuvat hyvin yhteen.  Kolmen euron kirppiskori tuo ne näyttävästi esille, ainakin minun mielestäni.
 Kehäkukat siementävät itse ja kasvavat vuodesta toiseen, ne eivät ole vielä pettäneet.  Välillä niitä täytyy karsia, etteivät ne tukehduta muita kukkia. 
 
Kehäkukat kasvavat vaatimattomissakin olosuhteissa.  Multaa niilläkin täytyy olla ja vähän kosteutta.

 
Sain Flammentanzin talvehtimaan, vaikka en sitä mitenkään peitellyt.  Pari oksaa jäätyi, mutta nyt se kukkii.   Keltaiset ruusut ovat kauniita, kovaa vesisadetta ne eivät kestä.  Punainen yksinkertainen ruusukin on kaunis.  Molemmista olen unohtanut nimet.

 
 
Pieni pihani alkaa olla jo niin täynnä, ettei oikein sekaan mahdu.  Mitään ei raaskisi poistaa jos ne vain jotenkin kasvavat ja kukkivat.
 
 Kasvihuonekaapissa vaihdoin kurkut munakoisoon.  Luulin, että kurkut tuhoutuivat omaan tumpeluuttani, mutta kyselin puutarhureilta ja sama juttu on käynyt muillekin.  Kurkuille on vaan ollut liian kylmä lämmittämättömissä kasvihuoneissa.
 
Salaattia istutin tällä kertaa ämpäriin. Siemenet olivat aseteltu jo valmiiksi paperiin, joka oli helppo istuttaa ja jokainen siemen kasvoi.  Salaattilaatuja on kahta tai kolmea lajia.  Pari pensaspavun siementäkin on itänyt.  Basilikan siemenetkin vihertävät.

Kommentit