Mökin kasvimaalla kasvaa sentään jotain

Maa-artisokan varret ovat kasvaneet mukavan kokoisiksi ja voivat silmin nähden ihan hyvin.  Syksyllä myöhään paljastuu kasvukyky ja tulokset ovat nähtävillä. 
 
 
 
 Muuten kesä on ollut ongelmallinen hyötykasvien osalta.  Myöhässä ovat kaikki.  Sipulit eivät ole niin paljon välittäneet sateista ja kylmyydestä.  Pensaspavut eivät ole nousseet ollenkaan maanpinnalle.  Joko linnut ovat löytäneet ne tai maa on ollut liian kylmä.  Ne vaativat lämpimän maan.
 
Täytyy olla tyytyväinen tänä kesänä jos jotain on saanut kasvatettua.  Perennat ja sipulikukat antavat iloa puutarhaan.  Ne kasvavat jotenkin joka kesä.
 
 
 
Viime vuonna istutetut mansikantaimet ovat kasvaneet hienosti.  Mansikoita on tulossa ihan kivasti.  Nekin ovat vielä raakileasteella, osa vielä kukkii.  Nyt on ongelmana, miten pidän rastaat pois mansikkapenkistä.  Verkkoja on aseteltu, mutta taimet ovat yllättävän isoja, jotain muuta pitäisi keksiä.
 
Rastaat ovat ovelia ja röyhkeitä ruuanmetsästyksessä.  Ne eivät lennä paikalle, vaan hiippailevat kävellen marjojen vierelle.  Sekä mustarastailla, että räkäteillä on samanlainen taktiikka.

Kommentit

  1. Minulla on vain pieni kasvimaa, mutta saman olen havainnut tänä kesänä, eli että kaikki on myöhässä. Ensimmäiset retiisit saatiin viime viikolla. Onneksi kuitenkin salaattia, persiljaa ja ruohosipulia on saatavissa. Mansikkaa minulla ei ole.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.