Kylmää kyytiä puutarhassakin

Mökin kasvimaa sinnittelee kylmän alkukesän vaivoissa.  Tuulee viileästi ja lämpötila ei kohoa kuin juuri ja juuri + 15 asteeseen.  toiset siemenet vaativat  vähintään +20 astetta itääkseen.  Tuntuu surkealta kun pienet purjon taimet heiluvat tuulessa.  Ne ovat silti aika kestäviä ja selviävät melko hyvin.
 
Pensaspavun siemenet istutin pari viikkoa sitten, eikä maan päälle ole ilmaantunut taimen taimea.  Maa-artisokan taimet ovat 5- 15 cm:n kokoisia, kaikki eivät ole vielä nousseet pintaan.  Jos tästä joskus lämpenee, niin täytyy tulla oikein kasvuryöpsähdys, että jotain satoa tulee loppukesästä.
 
Perennat selviävät viileässä säässä kaikkein parhaiten.  Tietysti myös puut ja pensaat.  Omenapuiden kukkiminen on vähän viivästynyt.  Kirsikkapuu on sentään kukassa.  Satoa siitä ei ole tullut juuri lainkaan.  Hyvä sentään, että kukkii.  Kuvasin mökkipihan kukkasia ja laitoin jonoon.
 
 
 
Toppatakista ei ole ihan vielä tarvinnut luopua.  Ei se ole uutta, viime juhannuksenakin satoi rakeita.  Kun vaan kasvit kestävät, kestän minäkin.
 

Kommentit