Mökin piha on valmis kesän tuloon

Sipulit on saatettu multiin.  Toivottavasti niistä nousee hyvä sato.  En ole näin aikaisin ennen istuttanutkaan.  Nyt voisi kesä saapua, ilman pakkasia.  Kesä on täällä tuossa tuokiossa jos vanhoja viisauksia uskoo.  Västäräkit hyppivät pihamaalla ja muillakin linnuilla tuntuu olevan täysi pesimisinto päällä.  Ensimmäinen pääskynenkin teki mökin pihan yllä kierroksiaan, haki pääsyä liiteriin.  Ei aukaistu ovea, niin monet kesät on siivottu jälkiä.  Kai ne sinne jostain raosta pääsevät silti.
 
Puutarha ja kasvimaa alkavat näyttää keväiseltä puuhamaalta.  Kaikkea ei tarvitse tai pidä tehdä samana päivänä.  Muutaman päivän mökkeilyssä täytyy jäädä aikaa lomailuunkin.
 
Vähitellen monivuotiset kukat nousevat pintaan.  Ensimmäisinä vahvat Hertta-vuorenkilpi ja Ruttojuuri.  Niistä saavat pörriäisetkin ensimmäiset keväiset siemaukset.


 
Kevään äänimaailma luonnossa on sykähdyttävä.  Suomen kesässä on oltava nopea, ennättääkseen tehdä kaiken mitä pitää.  Lintujen ääniä kuuluu joka puolelta.  Sammakotkin ovat jo laskeneet kutunsa ojaan.  Sieltäkin kuuluu kevään ääniä.
 
 

Kommentit