Kesätoiveita

Ensimmäiset siemenet on hankittu.  Niitä karttuu pikkuhiljaa paljon enemmän mitä tarvitsen.  Asia on sama kuin syödessä, silmät vetävät enemmän kuin vatsa tai kasvimaa vetää. 
 
 
Kotona on jo siis pensaspavun, salaatin, tillin ja kukkien siemeniä.  Istutus sujuu varmasti kuin tanssi, mutta kuka ne loppujen lopuksi hoitaa.  Toivottavasti tulee kasveille loistava kesä, lämmintä ja sopivasti sadetta.  Harvoin näin onnistuu toiveet.  Useimmiten käy niin, että rikkaruohot rehottavat polvenkorkuisina ja istutuksia saa etsiä seasta suurennuslasin kanssa.
 
 
Seuraava ostos onkin sitten maa-artisokan mukulat.  Tämän linkin mukaan niitä saa vasta huhtikuussa, joten vielä kotvasen täytyy malttaa.  Pakkohan niitä on kokeilla, kun kaikki jotka ovat niitä maistaneet sanovat niitä hyvän makuisiksi ja helpoiksi kasvattaa.
 
Hiukan edellä olen kesätoiveissa, kun talvilomakin on vielä pitämättä.  Aikainen lintu madon nappaa, vanhan sanonnan mukaan.  Eihän sitä tiedä, vaikka siemenet ja mukulat loppuisivat Suomesta.
 
 
Tienvarren kukkasetkin ovat kauniita, niitä voi ihailla jos omat eivät onnistu.
 

Kommentit