Puutarhaohjelmia lisää televisioon

Kaipailen välillä enemmän puutarhaohjelmia televisioon.  Ei niiden tarvitsi olla koko pihan uudistavaa suunnittelua.  Minulle kelpaisi ihan lyhyitä tietoiskun tapaisia ohjelmia, joka keskittyisi yhteen kasviin tai tapaukseen.  Käytännön läheistä käsin suoritettavaa pientä pihan muokkausta.
 
Harvalla on varaa palkata konein ja monen ihmisen voimalla suoritettavaa puutarhan uudistusta.  Löysin Ylen elävä arkisto sivulta linkin kaupunkiviljelystä.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/kaupunkiviljely_toi_puutarhat_pihoille_ja_parvekkeille_79587.html#media=79686


Ehkä ne pienet tietoiskut ovat jonkun ohjelman osia esim. Strömsö tai aamulähetykset.  Nyt talviaikana ehtisi seuraamaan joitain mielenkiintoisia puutarhaohjelmia.  Nykyiset ohjelmat tuntuvat vähän teennäisiltä, pientä mökkiremonttia tai vastaavia.
 
Puutarhaohjelmat ovat jääneet tositv - ohjelmien ja kokkiohjelmien jalkoihin.  En muista nähneeni ohjelmaa sisäkukkien kasvatuksesta tai jostain muusta erikoislajista.  Lehtiä onneksi löytyy, mistä saa tietoa ja mielenkiintoisia oivalluksia.
 
Netistäkin löytyy kaikenlaista.  Television avulla olisi helpompi uppoutua puutarhan ihmeelliseen maailmaan.  Varmasti arkistoista löytyisi uusittavaksi kivoja ohjelmia.  Arno Kasvin ohjelmat ainakin olivat mukavia.
 

 
 
 

Kommentit

  1. Täysin samaa mieltä kanssasi. Varsinkin tammi-maaliskuussa jolloin puutarhaihmiset eivät vielä pääse ulos harrastuksensa pariin, olisi hyvin aikaa katsoa televisiosta (ja netistä) puutarhaohjelmia. Kun kevät sitten koittaa ja kaikki aika menee puutarhassa, alkavat tv-kanavat lähettämään puutarhaohjelmia?! Olen mainostajana välittänyt jo monena vuonna tätä ongelmaa eteenpäin ohjelmasuunnittelijoille, mutta ei vain tunnu menevän perille. YouTube tuo vähän helpotusta "mullankaipuuseen", mutta kunnollisia puutarhaohjelmia kaivataan todella.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.