Mitä istuttaisin

Kauppojen hedelmä-ja vihannesosastot ovat varsinaisia runsaudensarvia.  Kohtuullisen halvallakin niitä saa.  Miksi siis vaivautua kasvattamaan pieniä ja rupisia perunoita tai rumia tomaatteja, jotka eivät ehdi kypsyä.
 
Kuvittelisin, että siihen liittyy tekemisen iloa, jonkun saavuttamista ja onnistumisen iloa.  Miten makoisalta maistuukaan itse istutetun omenapuun hedelmä.
 
En ole vielä päässyt siemenkauppoihin haaveilemaan.  Tosin yksi siemenkatalogi tipahti jo postilaatikkoon.  Mikähän mahtaa tänä vuonna olla in.  Olisiko se artisokka vai joku uusi paprikamuoto.  Monet harrastavat chilejä, mutta ne eivät ole minun juttuni.
 
Suunnitteleminen on aina mukavaa.  Siinä on pieni pala haaveita ja unelmointia.  Tänä vuonna minä onnistun kasvattamaan mahtavan kurpitsan tai sipulisatoni aiheuttaa kateutta naapurissa.  Sipuli onkin melkein ainoa, joka onnistuu aina.  Se ei vaadi kauheasti hoitoa eikä kastelua.  Tarpeeksi voimakas maa niin sipulit kasvavat ja komistuvat.
 

Voikukka on kaunis kukka, mutta toivon, että kasvimaassani ja pihassa kasvaa muutakin kasvustoa ja hiukan hyötykasvejakin.

Kommentit

  1. Hei. Sinulla on mukava ja mielenkiintoinen blogi. Olen uusi blogimaailmassa; julkistin oman puutarhablogini vasta muutama viikko sitten. Liityin sinun blogisi seuraajaksi. Hyvää talven jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.