Kasvihuone

Olen kääntänyt netin ympäri, hakien sopivan kokoista kasvihuonekaappia.  Isoja on joka lähtöön, pieniä ei niinkään.  Pienen rivitalon takapihalle ei kovin suurta saa mahtumaan.  Olisi mahtavaa aloittaa aikaisin keväällä taimien istuttaminen.  Kasvikaappi saisi olla n. 1,3 m kanttiinsa.  Itse rakentaen sellaisen saisi, mutta maksaahan ne tarvikkeetkin.  Korkeutta saisi olla n. 1,8 m.  Korkeutta lisäämällä saisi enemmän mahtumaan.  tiedän mielessäni minkälainen sen pitäisi olla, en ole vielä löytänyt.
 
Pieniä matalia kyllä löytyy.  On tässä vielä aikaa.  Kun kunnon talvikin viivyttää tuloaan, niin ajatukset vievät jo kevääseen.  Kasvihuoneella pääsisi alkamaan jo maalis - huhtikuussa.  Kaikki on mielikuvissani jo valmiina kevääseen.  Tomaatti, kurkku ja paprika ainakin pitäisi saada mahtumaan kaappiin.
 
Tuumaustunti tai tässä tapauksessa tuumauskuukausi on aina pidempi kuin työkuukausi.  Parempi olla suunnitelmat valmiina, kun kevätaurinko alkaa olemaan korkealla, silloin voi olla jo liian myöhäistä.
 
 
 
Tässä on pari linkkiä, joita minä olen selaillut.  Kallis investointihan kasvikaappi on, mutta mitä sitä ei tekisi puutarhaharrastamisen eteen.
 
 

Kommentit