Syyssateet ei haittaa

Syyssateet harmittavat, mutta niilläkin on etunsa.  Kaivot täyttyvät ja kasvit ehtivät saada tarpeeksi kosteutta.  Ihmisiä sateet ärsyttävät.  Eihän sade mukavaa ole jos monta päivää yhteen mittaan sataa.  Ulkona ei kauan viitsi olla, mutta tänäänkin oli Terrassa porukkaa yllin kyllin.  Sateella on aikaa suunnitella pihan talvikoristeluita ja vielä vähän tulppaanienkin istutusta.  Lyhtyjä oli kaupan minikokoisista isoihin.  Isoinpiin lyhtyihin mahtuisi itsekin melkein lämittelemään kynttilän kanssa. 
 
 
Liiallinen valosaaste pihoilla ei ole mielestäni kovin tyylikästä.  Pienet kauniit ledvalaisimet ovat halpoja ja kauniita ja niitä voi alkaa laittamaan jo nyt kun on pimeätä.  Ei kannata odottaa jouluun saakka.  Nythän ne antaisivat iloa ja valoa syksyn sateisiin.  Osuisi avaimen reikäänkin paremmin jos ovella loistaisivat lamput kun tulee kotiin.
 
Ulkoilemaan pitäisi lähteä sateellakin.  Ei kastuminen haittaa jos on varustautunut hyvin.
 
Olen paljon pyöräillytkin sateella.  Minulla on Rukka-sadeviitta.  Siihen olen ollut tyytyväinen.  Se on tarpeeksi iso peittääkseen jalat ja ostokset sarvissa.  Puutarhatöihin siitä ei oiken ole.  Sadetakki on parempi ratkaisu. 
 
Kaiken kaikkiaan sade on positiivinen juttu.  Ilman sateita täällä olisi kuivaa kuin Saharassa.  Silloin ei mikään kasvaisi.  Ilmainen kastelu silloin tällöin pitää puutarhan kunnossa.
 


 

Kommentit

  1. On olemassa vanha suomalainen sanonta "Kevätsade kasvattaa, syyssade kuolettaa". Eli sadetta tarvitaan myös siihen, että kasvit maatuvat mullaksi :). Kaunis sumukuva!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.