Leivotaan niistä aineista mitä kotona on

Juhlakauden kynnyksellä selaan reseptivihkoja, kansioita ja lehtiä.  Toivon saavani kimmokkeen leipomiseen.  Löydän monta ohjetta, joita voisin kokeilla.  Se kaatuu usein siihen, ettei ole kaikkia aineita kotona.  Joudun silloin tyytymään yleisohjeeseeni, jonka osaan ulkoa.  Olen sen niin monta kertaa tehnyt.  Ohje on piirakkapohja, joka taipuu myös muffinsseiksi.
 
Siihen tarvitaan:
2 kananmunaa
2 kahvikupillista sokeria
sekoitetaan tai jos on halua vatkataan
lisätään
3 kahvikupillista jauhoja
2 ½ tl leivinjauhoa
2½ tl vaniljasokeria
1 kahvikupillinen maitoa
150 g sulatettua voita
 
Levitetään uuninpellille.  Pohjaan voi lisätä päälle esim. tuoreita tai pakastemarjoja.  Paistetaan 180 -  200 asteessa n. 15 min.
 
Hillopiirakan siitä saa, kun paistaa pohjan melkein kypsäksi, lisää hillon ja laittaa vielä hetkeksi uuniin
 
Suklaamuffinseja taikinasta saa lisäämällä kaakaojauhetta mukaan.
 
Suosikkejani ovat myös tiikerikakku ja pikapullat eli piimäpullat. Taikina pyöritään pitkäksi pötköksi ja taputellaan matalammaksi.  Jaetaan osiin ja tehdään ns kampaviinereiksi.  Taikinasta tulee n. 18 viineriä.  Rasvamäärä on 350 g, ohje on vähän himmeä.
Tällaisia lippusia ja lappusia minulta löytyy reseptilaatikostani.  Kenties pitäisi tehdä ohjeet uudestaan ennen kuin ne hämärtyvät lukemattomiksi.  
 
 
 Nämä ovat ohjeita joiden ainekset löytyvät useimmiten kotoani.  En jaksa tai viitsi suunnitella leipomisiani etukäteen.  Ruuanlaitto on eri asia.  Ruokaa on vaikea tehdä jos puuttuu pääruoka-aine.  Toisinaan pakastin pelastaa pulasta.  Sieltä löytyy sieniä ja joitain kasviksia.
 
Tätä löytämääni kasvispiirakkaohjetta. voisin kokeilla.  Piirakat ovat hyvää ruokaa, jotka eivät tarvitse mitään muuta vierelleen.
 
 
 
 

Kommentit