Yksi syyspäivä

Syysauringon viime säteet halkovat ruohikkoa.  Viileä tuuli heiluttaa lehtiä.  Muutama kukka värjöttelee kylmähkössä syysilmassa.  Ei vielä oikein haluaisi luopua kesästä.  Kesä oli ongelmallinen säiden suhteen.  Kesäkuu kylmä ja sateinen, heinäkuu kuuma ja kuiva ja elokuu epävakainen.  Syyskuun säät ovat olleet kauniita ja tarpeeksi lämpimiä.
 
Talven tuloa kun voisi vielä viivyttää parin kuukauden verran.  Vielä olisi puutarhassakin tehtäviä.  Istutukset ovat tältä vuodelta ohi.  Aidan kunnostusta tehdään vielä tai oikeastaan uusitaan aita kokonaan.  Kylmässä säässä maalin kuivuminen kestää kauemmin. 
 
Haravointi suoritetaan lokakuun puolella.  Puiden lehdet putoilevat harvakseltaan maahan.  Ei kannata haravoida montaa kertaa jos ei pidä haravoinnista.  Mielellään sitäkin tekee kauniilla ilmalla.  Toivottavasti tulee kaunis ruska, värikäs ja pitkä. 
 
Auringon vajoaminen taivaanrantaan jättää puutarhan kylmään hämyyn.  Puutarhakalusteet on jo koottu varastoon.  Yksinäinen keinu heiluu tuulessa.
 

 

Kommentit