Syksyn istutukset

Syksyllä on hyvä aloittaa seuraavan vuoden kasvukauden varmistaminen.  Lannoitukset tietysti kannattaa tehdä.  Minä olen vähän huono lannoittamaan.  Ajattelen, kun laitan vähän uuttaa multaa istutuksessa, kasvi pärjää seuraavaan vuoteen.  Laiskuutta se on.
 
Kukat seuraavaan vuoteen.  Juhannusasteri,Tarharistikki ja Papageno (Pulsatilla vulgaris).  Juhannusasteri on niistä korkein 40 cm, toiset kaksi 10 cm- 20 cm.  Keväällä odotan niiden ilmaantuvan maanpinnalle.
 
Istutin pylväshaapani, joka on ollut yksinäinen saavissaan, kaltaistensa seuraan.  Ihan hyvin se pärjäsi takapihalla saavissa, mutta haavassa on pitkät juuret, eikä se olisi siinä talvehtinut.
Pihlaja näkyy olevan taustalla.  Pihlaja tekeekin tänä vuonna paljon marjoja, kauniita ovat.
 
 
 
Syyskesä on ollut vähän sateinen.  Kosteus antaa hyvät eväät kasvamiseen.  Sienisato on kuulemma aivan hurja jossakin seudulla.  Minäkin aion vielä mennä sieneen.  Ainakin herkkutatteja ja kanttarelleja olisi hyvä löytää.  Vähän minulla jo onkin, mutta ei lisä pahaa tee.
 
Syksyn viimeinen neitoperho, kenties.  Vähän ovat värit haalistuneet tai ruskettuneet.  Voi olla, että väri voi olla tämänkin näköinen.


 

Kommentit