tiistai 16. syyskuuta 2014

Sieniä ja puolukoita

Sienimetsä kutsui ja puolukat vielä antoivat kutsun lähteä metsään.  Ilma kun oli vielä kaunis ja kesäinen.  Ainoa harmitus oli hirvikärpäset.  Ne tekivät hyökkäyksiä ja laskeutuivat joka puolelle  kehoa.  Eivät auttaneet tuulipuku, tiukka baskeri vaan kärpäsiä oli pyydystettävä tukasta iltamyöhään.  Yksi sitkeä kärpänen löytyi vielä saunomisen jälkeen tukasta.
 
Puutarhatöistä on välillä mukava lähteä laajemmille poluille.  Hirvikärpästen pelossa ei kannata jättää menemättä metsään.  Pelottavavia eläimiä voi tulla pihaan saakka.  Kyykäärme vieraili mökkipihassamme portaan juurella.  Siihen se tuli ruohikolle luikertelemaan ja pakeni kuistin alle piiloon.  Ei me sitä olisi tapettukaan.  On silläkin oikeus elää.  Monessa maassa kyy on rauhoitettu eläin.
 
Vielä ei ole aika alkaa syysharavointiin.  Senkin takia oli mukava kävellä metsässä.  Sai vähän hikeä pintaan, muutaman tatin ja 6 litraa puolukoita.  Ajattelin ensimmäiseksi tehdä puolukkarahkaa.
 
Pakastin vain uhkaa täyttyä liikaa.  On pakko heti alkaa kuluttaa säilömisiään, eikä säästellä niitä kevättalveen.
 
Näitä ei noukita.  Kärpässienet ovat vain niin kauniita. Kannossa kasvavia sieniä oli oikein tukuttain.


1 kommentti:

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Takapihan tarkastelua

Kaupunkipihaakin on välillä mukava rapsutella.  Siellä on hauska ihailla kasvun edistymistä ja haistella kasvien voimakkaita tuoksuja.  Ore...