Syksyn tuntua

Uusi pensas on saapunut puutarhaan. Keltakirjokanukka, lehdet ovat mukavan värikkäät.  Siitä saa enemmän tietoja tästä linkistä. http://suomalainentaimi.fi/keltakirjokanukka

Sen sanotaan kukkivan kesäkuussa ja sen jälkeen tekee marjoja, mitkä ovat syömäkelvottomia.  Pensas oli varmaan niin kiitollinen uudesta istutuspaikasta, että se alkoi tekemään nuppuja.  Tiedä sitten ehtiikö kukkia ja marjoa.

Syksyllä voi taas istuttaa ja uudistaa puutarhaa.  Siirsin rivitalopihallakin pionin uuteen paikkaan.  Keväällä se sitten näkee, viihtyykö se.  Pionit ovat vähän arkoja siirron suhteen.  Edellisessä paikassa se ei ainakaan viihtynyt.  Kukkapenkit täytyy muutenkin aika ajoin myllätä.  Minun kukkapenkissäni oli kielo vallannut aivan liikaa tilaa.  Se on hieno kukkanen, mutta liika on liikaa.
 
Syysleimu kukkii värikkäänä.  Keväällä kukkivat kukkaset ovat hienoja, syksyllä kukkivat eivät jää kauneudessa yhtään huonommiksi.  Olisi ikävää jos ei olisi elokuussa enää yhtään kukkivia kasveja.  Olen koittanut istuttaa penkkeihin monena aikana kukkivia, että olisi silmäniloa koko kesän ajan.
 

Kommentit

  1. Kuvasin juuri eilen blogiini kanukoita valkokirjakanukkaa ja keltakirjokanukkaa. Niissä lienee nimisotkua, kuvasin joskus Turussa ja yritin kysyä lajia, kun siihen tarjoutui oiva tilaisuus. Kuuntelin vastausta 30 min. Ja ei se nimi siinä puhetulvassa selvinnyt.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.