Lomalle lompsis ja sitä rataa

Neljä viikkoa aikaa tehdä mitä mieleen juolahtaa.  Ei aikataulua, kiireisiä aamuja, väsyneitä iltapäiviä.  Rauhoittumista ja rentoutumista.  Näitä asioita sitä lomalta haluaa ja kaipaa.  Totuus on usein toisenlainen, kiireet ja tarpeet ovat toiset.


 
Heti ensimmäisenä lomapäivänä alkaa pyöriä mielessä, marjat pitää poimia, mehut keittää, siivota ja sen tuhannen muuta puuhaa.  No, marjat on nyt mehustettu ja vähän pakastettukin.  Vadelmiakin kävin noukkimassa ja sain elämäni ensimmäisen ampiaisen piston.  Pelästyin ensin, mutta ei se minulle aiheuttanut paljonkaan oireita.  En siis ole allerginen.

 
 
Ehkä on  hyvä heti tehdä pois mieltä painavat työt.  Saa ne pois lomaislua rasittamasta.  Pientä puuhailua on kiva tehdä lomallakin.  En jaksaisi makoilla aloillani päivät pääksytysten.
 
Aamulla on mukava tehdä jotain askareita, huilata keskipäivä ja iltapäivällä taas hetki ahkeroida.  Lomapäivien aikataulu on leppoisempaa, ei silti ihan löhöilyä.  Nukkumisen jälkeen jää vielä 16 käytettäväksi vaikka puutarhaan.  Se on suorastaan ruhtinaallista.

Kommentit