tiistai 5. elokuuta 2014

Kuumuutta kerrakseen

Harrastin pienimuotoista sadonkorjuuta takapihalla ja olin pian yhtä nuutunut kuin kasvit.  Kasvit vain kuivuvat, minä hikoilen.  Lämpömittari näytti kovia lukemia. Kello oli 17.00. Taitaa olla yhtä lämmin pihallani kuin kasvihuoneessa.
 

Ei oikein ehdi kastella niin paljon, että kasvit voisivat hyvin.  Illalla kun kastelee ja on seuraavan päiväajan poissa, lehdet roikkuvat surkeina sivuilla.  Ehdin ainakin muutaman kesäkurpitsan poimia ja kipollisen papuja, on sekin jo jotain.


Kurpitsoista aion tehdä paistoksen lihapullien seuraksi , paistoksen, johon lisään ainakin sipulia, kyssäkaalia ja porkkanaa.  Reseptit ovat koko ajan muuttuvia.  Mukaan laitetaan niitä aineksia mitä sattuu olemaan.  Näillä helteillä ei jaksa valmistaa mitään, minkä valmistaminen vie enemmän aikaa kuin puolituntisen.   Toisilla menee ruokahalu kuumalla säällä, sitä ei ole vielä minulle tapahtunut.  Ei näitä helteitä voi Suomessa enää kauan olla, se on positiivista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Leivon ja paistan

Innostava leipominen sai taas vallan minussa.  Vaikka joku kommentoi leivontaani: Satsaat varmaan makuun enemmän kuin ulkonäköön.  ( ei täs...