Ruusun tuoksu ja kauneus

Kauneus ja tuoksu tulevat ensimmäisinä mieleen, kun puhutaan ruusuista.  Ne ovat usein monikukkaisia, kukat suorastaan tulvivat silmien eteen.  Kukinta ei kestä pitkää, mutta kukkiessaan ne ovat pihan valtiaita.  Muita kukkia ei oikein huomaa.  Ruusut kannattaakin pistää eri paikkaan kuin muut tai sellaisten kanssa, jotka kukkivat eri aikaan kuin ne.
 
Flammentanz on meidän pihalla alkutaipaleellaan, yhden talven kestänyt.  Vähän tuli jo kukkia pieneen varteen.  Se on hyvin suojattava talvea vastaan, turvetta juurelle ja pakkaskangas päälle.  Muiden ruusujeni nimistä minulla ei ole tietoa.  Muiden pihojen kautta tuotujen taimien nimet ovat unohtuneet.  Pääasia, kukinta on tänä vuonna onnistunut kuivan heinäkuun takia.  Ruusut eivät kestä rankkasateita.  Isot kukat rähjääntyvät helposti sateen hakkauksessa.
 
Ruusut kukkivat vähän eri aikaan.  Juhannusruusu aloittaa kukinnan, muut seuraavat perässä oman aikataulunsa mukaan.  Pääosa kukkii heinäkuun puolivälissä.
 
Mielestäni kaikki kukat ovat kauniita, mutta ruusun tuoksu on yksi huumaavimmista tuoksuista, joten niillä on ylilyöntiasema muihin nähden. Ruusut mahtuvat suhteellisen pieneenkin tilaan, rivitaloonkin.
 



 

Kommentit

  1. Ruusut on tosiaan aika alttiita sateille. Toiset kestävät paremmin, toiset huonommin. Minun ihanat Queen Elisabeth -ruusut eivät kestä kovempaa sadetta ollenkaan. Ihan tuurista on siis kiinni, ehtiikö nähdä niiden kukintaa kunnolla ollenkaan. :/ Mutta ovat ne vaan ihania! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.