Siemenkasvatuksen vaikeudet


Kasvimaa odottaa lämpösysäystä, ehkä se nyt tällä viikolla saadaan.  Mistä näitä kylmiä säitä riittää.  Maa tuntuu niin kylmältä, ettei siemenet idä kunnolla, eivätkä jaksa kasvaa.  Minulla on ollut ongelmia kesäkurpitsan siemenkasvatuksessa.  Ensin laitoin ne liian aikaisin purkkiin.  Niistä tuli honteloita taimia, jotka katkeilivat kun niille yritin antaa jatkohoitoa.  Uudet siemenet purkkiin ja ulkokasvatukseen.  Jätin ne ilman suojaa ja lintupahalaiset nokkivat taimet hajalle.  Nyt on menossa kolmannet siemenet.  Jos ei nyt onnistu, niin on pakko luovuttaa tai hakea taimet torilta.
 
Pavun siemenet ovat sentään itäneet seinustalla.  Toivottavasti ne onnistuvat.  Alan jo tuskastua.  Ruusupavun taimet ovat jo aika isoja.
 
Tomaattipensaan kasvatus siemenestä on myös takkuillut.  Tämä kevät on jotenkin ollut hankala.  Olen melkein tullut siihen tulokseen, että jätän taimikasvatuksen ammattilaisille.  Heillä on siihen tieto ja taito ja ennenkaikkea, sopivat tilat. 
 
Kukkien kasvatus siemenistä on jotenkin helpompaa.  Niihin ei ole ladattu mitään satotoiveita.  Se on kai se syy.  Kesän edetessä helpottuu, joku kasvi aina onnistuu.  Ihaillaan sitten vain kukkia jos mitään satoa ei tule.
 


 

Kommentit