Lumipalloheisi kukkii

Lumipalloheisin kukinta ei ole pettänyt kertaakaan.  Joka kesä se on kukkinut runsain kukin.  Valkoiset pallomaiset kukat ovat kuin huntu pensaan yllä.  Kukat eivät tuoksu juuri miltään,  ne eivät oikein houkuta kimalaisia tai mehiläisiä.  Se on ilo silmille, sen aikaa kun on kukassa.  Kukinta kestää n. 2-3 viikkoa.
 
Heisi kasvaa 3-4 metriseksi.  Meidän pensaamme on 2,5 m.  Ylöspäin se saa vielä kasvaa, mutta leveyttä on pakko rajoittaa.  Pieni pihamme on pian pensaasta täyden näköinen.  Siinä on kymmenkunta vartta.  Ei millään raatsisi katkoa varsia.  Ensi keväänä sekin on tehtävä, muuten ei mahdu kulkemaan.
 
Tänäkin vuonna se on vaatinut kerran Cooperia.  Kirvojen suosiossa se nimittäin on.  Kirvat ilmestyvät heti keväällä lehtien puhjettua.  Muina vuosina on tarvinnut myrkyttää pariin kertaan. Se on kuitenkin pieni vaiva, kun kukinta on aina niin upea. 
 

Tämä kuva on viime kesältä

Kommentit

  1. Tämä on kyllä kaunis pensas! :) Joka kesä näitä muiden pihoilla ihailen, mutta vieläkään en ole saanut itselle hankittua. Ehkä ensi kesänä viimein! :) Ensin vain pitäisi raivata sille jokin järkevä paikka...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin olisi pitänyt harkita paikkaa paremmin. Leveänä se haitta jo kulkemista. Voi olla, että se kärsii jos sitä nyt aletaan siirtämään.

      Poista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.