Unelma hyvästä sadosta elää vielä

On kylmää kevättä.  Pieni lämpöjakso huhtikuussa antoi odottaa, että kevät suorastaan syöksyy vauhtiin.  Nyt on niin kylmää ja kuivaa, ettei uskalla oikein mitään istuttaa.  sipulin kanssakin on täytyy käyttää harkintaa, istuttaako vai ei.  Tulin siihen tulokseen, että odottelen vielä viikon.  Kasvimaa on käännetty istutuskuntoon, lämpöä odotellaan.
 
Laitoin käytävän katteeksi vanhan maton ja sanomalehtiä, jotka kuorrutin hakkeella.  Ne ehkä vähän hillitsevät rikkaruohojen kasvua.
 
 
Karua ja kylmää maata on hankala saada kukoistamaan.  Yrittää täytyy.  On paljon mukavampi katsella edes jonkun verra hoidettua piha- ja kasvimaata, kuin pitkää heinää kasvavaa joutomaata.
 

 
Puuhailu puutarhassa on rentouttavaa.  Mikään ei  ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito, eikä sekään ole tärkeää.  Löhöileminen auringon paisteess voi olla hetken kivaa, ei aina.
 
Uurastuksesta tulee palkka loppukesästä, kun kukat loistavat, kasvimaalta saa satoa, marjapensaat ja omenapuut notkuvat herkkuja.  Tässä vaiheessa kevattä unelma vielä elää.
 

 

Kommentit