maanantai 21. huhtikuuta 2014

Mökkikausi pyörähti käyntiin

Maalla tulee ulkoiltua paljon enemmän kuin kotona kaupungissa.  Kaupungissa ei viitsisi pienessä sateentihkussakaan mennä ulos.  Mökkielämä suorastaan vaatii sitä, ainakin näin keväällä.
 
Sadehaiku
 
Multaa pitää levittää, haravoida ja tehdä muita keväthommia.  Raikas ilma täyttää keuhkot ja puhdistaa verisuonet.  Loppukesästä mökkeilyyn vähän kyllästyy, mutta keväällä kaikki on aivan kuin uutta elämää pimeän talven jälkeen.
 
Maasta puskee vihreitä kukkien lehtiä.  Kevätvuohenjuuri, tulppaanit ja narsissit ensimmäisinä.  Jotain pitää jo saada istuttaa.  Kokeilen perunoden ämpäri-istutusta.  Jääkaapista löytyneet perunat nostin pöydälle vähän saamaan lisää ituja pintaan.  Jos ne nyt istuttaa ja ne onnistuvat niin juhannuksena saadaan ämpäriperunoita.  Ämpäreihin reiät pohjaan ja kaksi perunaa ämpäriä kohden.
 
Kaikenlaista voi ruukuissa ja purkeissa kasvattaa.  Ei tarvitse olla kasvimaan omistaja, jos vain on joku ulkona oleva paikka mihin voi astian laittaa.
 
Kurkia on pelloilla, ihan lähelle ei niitä pääse.  Tämä kuva on otettu auton ikkunasta.
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Leivon ja paistan

Innostava leipominen sai taas vallan minussa.  Vaikka joku kommentoi leivontaani: Satsaat varmaan makuun enemmän kuin ulkonäköön.  ( ei täs...