Kaktusten kasvatus

Minun siemenistä kasvattamani kaktukset ovat vasta sentin mittaisia.  Ne ovat todella hidaskasvuisia. Toivon, että saisin ne kasvamaan ja jopa kukkimaan.  Monesta pienestä kaktuksesta saa hienoja kokoelmia.  Löysin yhden mukavan näköisen yhdistelmän Biolan sivulta.
 

http://www.biolan.fi/suomi/puutarhaharrastajat/huonekasvitieto/kaktusten-hoito
 
Minulla ei ole kokemusta muiden kaktusten kuin joulukaktuksen hoidosta.  Se on ollut aika helppo tapaus.  Kesän olen pitänyt sitä ulkona ja kylmien tullessa sisään.  Kukkinut se on aina.  Ne eivät kaipaa kovin paljon hoitoa, kuivuuttakin ne kestävät jonkun verran.
 
Karussa ulkonäössä ei ole paljon katsomista.  Kukkiva kaktus on sen takia upea ilmestys.  Olen nähnyt keinokukkia myytävänä jotka voi kiinnittää kaktukseen.  On se silti jotenkin luonnotonta.  Hyvää kannattaa odottaa kauemminkin.
 
Kaktukset eivät sentään kasva näin suureksi kuin tämä Croton, joka oli hävitettävä melkein kakdenkymmenen vuoden jälkeen, kun se tuli liian suureksi.  Viimeiset hetkensä kukka vietti eteisessä lähtövalmiina ja yltyi kukkimaan ensimmäisen kerran.  Sääli sitä oli heittää pois, se ei mahtunut enää meille.
 
 
 

Kommentit