Talven lepoaika

Puutarha on vaipunut talvilepoon, on joulun aika.  Alppiruusujen lerppuvat lehdet ovat surullisen näköisiä, mutta keväällä ne piristyvät, toivottavasti.  Talvi antaa luonnolle mahdollisuuden levätä.  Monta kertaa olen ihmetellyt miten etelässä luonto uudistuu ja lepää.  Eikö maa köyhdy, kun aina vain kasvaa uutta.  Kai sielläkin kasveilla on lepoaikansa.  Eivät ne ainakaan kuki  jatkuvasti.
 
En kaipaa yhtään etelän maihin talviaikaan, kuten niin moni suomalainen.  Viihdyn hyvin lumisateisessa Suomessa.  Välillä on lumitöitä ja hankalaa liikkumista.  Miten kaunis on hanki pakkasella.  Jääkiteiden ja -puikkojen kauneus tuo mieleen veistokset.  Talven vaikeudet unohtuvat nopeasti. 
 
Eihän sitä jaksaisi nurmikkoakaan leikata ympäri vuoden, eikä kukkamaata perata.  Talven lepoajan jälkeen nekin maistuvat mainiolta.  Aika aikaansa kutakin.  Näin joulun alla voi vaikka viihdyttää itseään ja ottaa valokuvia vanhoista koristeista.
  

Kommentit

  1. Aikansa kutakin, aivan niin. Kyllä nämä vuodenajat ovat rikkaus, vaikkei niistä kaikista yhtä paljon tykkääkkään,.
    Eihän kevään tulo ja lehtien puhkeaminen alkukesällä ja valoisan ajan lisääntyminen tuntuisi miltään ellei välillä olisi synkkää, kylmää ja pimeää. Ja omat puolet on tässäkin :)
    Ihanaa Joulunodotusaikaa sinulle Raili !

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.