perjantai 27. joulukuuta 2013

Ihmettelyn aiheita

Selailin taas kerran puutarhalehtiä ja ihailin puutarhureiden aikaansaannoksia.  Miten uljaita puita ja värikkäitä kukkia harrastajat  ja asiantuntijat ovat saaneet kasvatetuksi.  Sain tietoa uusista kasveista, joita voisin kokeilla.  En ole ikinä kuullut esim. tuohituomi nimisestä pienestä puusta, jonka runko on kuparin värinen.  Sellaisen haluaisin.
 

Tämä kuva on taimi.fi sivulta.  Puu kasvaa noin 5 m korkuiseksi.

Perhosistakin sain uutta tietoa.  Perhoset kuuluvat puutarhaan yhtälailla kuin kukkaset.  Aikuisen ritariperhosen suosikkikukkia ovat sammalleimu, puna-ailakki, voikukka ja kurjenpolvet.  Eivät mitään erikoisuuksien tavoittelijoita.  Kyllä perhosille varmaan kelpaavat kaikki kukkaset, jotka mettä tuottavat.


Kaikenlaista tietoa voi lehdistä löytää.  En ole aiemmin sitäkään tiennyt, että suosituimpia blogejakin listataan.  www.cision.fi  Sieltä löytyy topblogeja monenlaisista aiheista.
 
Minulla on vielä todella paljon opittavaa puutarhasta ja uusia kasveja on, niin paljon kuin aikaa ja viitseliäisyyttä riittää
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Valokuvausta

Olen käynyt pari kuukautta järjestelmäkameran käyttökurssilla.  Teen aina kaiken takaperoisesti.  Minulla on ollut järjestelmäkamera 10 vuo...