Joulukoristelu


Pian on taas se aika, kun esiin otetaan joulukoristeet.  Kaikilla on luultavasti kaapissa vanhoja joulukoristeita, perittyjä, ostettuja tai saatuja.  Ne säilyttävät mielissä elettyjä jouluja.  Lapsuudesta saakka säilytettyjä, itse tehtyjäkin joulukoristeita.  Joulu on muistelun aikaa myöskin.  Joitain tärkeitä hetkiä jää mieleen.  Se voi olla joulupukin tulo tai odotus, joku hieno lahja tai tunnelma.  Löysin vanhan Kuluttajan, jonka kannessa poika odottavana soittaa joulupukille.  Silloin lahjat eivät olleet kummoisia, eikä niitä ollut montaa.  Yksi tai kaksi korkeintaan.
 

En ole itse mikään askartelija, mutta kaivan kyllä jouluna esiin vanhoja koristeita, jotka joku muu on tehnyt.  Joulu on aikuiseksi tulon jälkeen menettänyt merkitystään.  Lahjat ovat taakse jäänyttä elämää.  Lapsille lahjat ovat tärkeitä ja joulupukki.  Aikuisille joulu on enemmänkin vapaapäiviä, syömistä, kynttilöiden sytytystä, että saadaan tunnelma aikaiseksi.
Joulukoristeet muuttavat kodin erilaiseksi vähäksi aikaa.  Koti tuntuu juhlallisemmalta.  Arki saa väistyä muutamaksi päiväksi.  On ihmisiä jotka ovat hurahtaneet jouluun niin paljon, että pitävät koristeita esillä jatkuvasti.  Minusta joulun taika on juuri siinä, joulu on kerran vuodessa ja koristeet kaivetaan esiin vasta jouluksi.
Amaryllikset ovat hienoja kukkia.  Niitä pitää istuttaa joka jouluksi.


Poro jo odottaa joululahjojen kuljetusta.
Joulupöytä alkuasetelmissa viime vuonna.
Joulukuusen koristelua Youtuben malliin.

Kommentit

 1. J'adore!!
  I like these pictures !!
  Very nice post! Thanks & Welcome for your comment and your next visit to my blog.
  Have a nice day! Cath.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo Kuluttaja lehden kansi! Keräilen itse vanhojen lehtien joulunumeroita. Raaskisitko luopua tuosta lehdestä vai onko tärkeä sinulle?:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.