Lomakälläilyä

Lomaa on mennyt jo viikko, en ole vielä päässyt tekemään puutarhassa oikein mitään.  Ensimmäinen lomaviikko nyt menee aina lomalla oloa harjoitellessa.  Toinen ja kolmas viikko on lomaa ja viimeinen viikko menee jo työn alkamista odotellessa.
 
Jotain pientä nyt tulee tehtyä joka päivä-  Muutaman rikkaruohon poisto kasvimaasta, kukkien siistimistä.  Joutoaikaa tuntuu olevan niin paljon, monta tuntia menee päätä pyöritellessä ja pihamaalla kävellessä.
 
Mustikoita sentään kävin poimimassa.  Ne ovat kypsyneet pari viikkoa etuajassa.  "Mustikanpoiminta on mukavaa toimintaa" kuten laulussa sanotaan.  Täälläpäin on ollut huono hyttyskesä, siis hyttysille, eivät juurikaan haittaa meikäläistä.
 
Kaikenlaista muuta ajanvietettä on kertynyt tällä viikolla.  Pitkähkö pyörämatka tuli tehtyä heti loman alkaessa, 60 km.  Onkimassa on käyty ja uimassa.  Perinteistä lomakälläilyä.  Ehkä puutarhatyöt kiinnostavat ensi viikolla enemmän.
Tämä kuva on viime vuodelta, mutta samaan paikkaan räysttän alla on nytkin pesä.  Vähän myöhään pääskynen on poikasten kanssa.  On vähän epävarmaa pääsevätkö poikaset matkaan.
 
 

Kommentit