sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kevättä kohti


Pakkanen paukkuu ja luntakin saattaa sataa, mutta kevättä kohti ollaan väistämättä menossa.  Siemen- ja kukkaoppaat kaivetaan esiin taas kerran.  Sisäkukkasista minä aina aloitan jokavuotisen kierrokseni.  Löysin tämän kirjan Kontista.  Siinä on kauniita kuvia ja tietoa kasveista joita voi sisällä kasvattaa.  Paljon on vielä kukkia kokeilematta. 
Ei aina tarvitse ostaa taimia.  Niitä voi juurruttaa koteista, joita voi pyytää tutuilta.  Se on pitempi tie, mutta halvempi.  Puutarhamyymälät osaavat rahastaa omansa pois.  Ymmärrettäväähän sekin on.  Mikään ei ole ilmaista.  Hyvä multakin on kallista. 
Onnellisia ovat ne viherhuoneen omistajat jotka voivat pitää kukkansa oikeassa lämpötilassa.  Patterien lämmössä eivät kukat oikein viihdy, ellei laita pattereja niin kylmäksi, että viihtyvät.  Silloin ei taas viihdy kukkien kasvattaja.  Kevät korjaa tämänkin epäkohdan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita mielesi liikkeistä ja kommentoi kirjoituksiani.

Leivon ja paistan

Innostava leipominen sai taas vallan minussa.  Vaikka joku kommentoi leivontaani: Satsaat varmaan makuun enemmän kuin ulkonäköön.  ( ei täs...